Lekcija Kulinārā mantojuma izpēte un dokumentēšana
Bieži vien tradicionālie ēdieni šķiet vispārzināmi un tādēļ nav tikuši rūpīgi dokumentēti. Tiklīdz nepieciešams kulināro mantojumu iekļaut projektā vai dokumentā, nepieciešamas zināšanas, kā to izdarīt. Lekcijā, balstoties uz piemēru analīzi, tiks paskaidrotas galvenās etnogrāfijas metodes, kas ļauj pārliecinoši dokumentēt vietējo kulināro mantojumu. Pēc nepieciešamības lekciju var papildināt ar konsultāciju par kulinārā mantojuma dokumentēšanu konkrētam gadījumam: pieteikšanai Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstam, virzīšanai uz Zemkopības ministrijas administrētajām pārtikas kvalitātes shēmām, tūrisma un viesmīlības piedāvājuma izveidošana u.c.
Mērķis: Iepazīstināt ar mantojuma izpētes un dokumentēšanas iespējām un gaitu. Sniegt informāciju par dažādiem mantojuma aizsardzības mehānismiem.
Auditorija: Pašvaldības, tūrisma un viesmīlības uzņēmēji, kultūras un izglītības iestāžu darbinieki.