Sadarbība/

Gastrodiplomātija

Savas valsts virtuve bieži šķiet tik ikdienišķa, ka grūti tajā pamanīt savdabīgo un īpašo. Kā par to pastāstīt citiem? Kā Latvijas virtuvi parādīt ārpus mūsu valsts robežām? Kas ir mūsu eksotiskās un interesantākās kulinārās vērtības: pelēkie zirņi ar speķi, kaņepju sviests, dilles, alus vai šokolāde ar Jāņu siera garšu? Latvijas nacionālā virtuve ir daudzveidīga un savdabīga, tomēr, lai to prezentētu kā pārsteidzošu fenomenu, ir jāatrod vidusceļš starp stereotipiem un mūsdienīgi radošiem risinājumiem. Ja nepieciešams izveidot mūsu valsti, tās reģionu reprezentējoša mielasta ēdienkarti, ko papildināt ar interesantiem stāstiem par vietējo virtuvi; nepieciešamas idejas gastronomiskām dāvanām, kas rosina interesi par Latviju; vai cita informācija par Latvijas virtuves reprezentāciju ārzemēs vai ārvalstu viesiem, sazinieties ar mani.
Industrija badge
No items found.