Interaktīva lekcija Latvijas gastronomiskais kods
Tiešsaistes lekcija ar konkursiem un spēlēm. Izvēloties klātienes formātu, var apvienot ar dažādu Latvijas produktu degustāciju. Lekcija var notikt arī angļu valodā.
Dalībnieki uzzina vairāk par tradicionālajiem ēdieniem, piemēram, Jāņu sieru, rudzu maizi, alu, reģionālajiem ēdieniem, piemēram, sklandrausi, Liepājas menciņiem, Latgales asuškām un citiem, kā arī gūst priekšstatu par senajiem, izzūdošajiem ēdieniem: kaņepju staks, pūtelis, skābputra. Lekcijā ietverta informācija par gadskārtu un svētku svinēšanu, var fokusēties tikai uz Ziemassvētkiem, Jāņiem vai citiem svētkiem, atkarībā no gadalaika. Lekciju papildina bagātīgs ilustrāciju klāsts, saistoši piemēri no literatūras, preses un citiem avotiem, kas atsedz Latvijas gastronomisko kodu.
Mērķis: Iepazīstināt starptautisku komandu darbiniekus ar Latvijas virtuves raksturīgajiem produktiem un ēdieniem, veicināt komandas saliedēšanos. Sniegt informāciju diasporas kolektīviem par latvisko kulināro identitāti.
Auditorija: Starptautiskas komandas, diasporas kolektīvi.