Lekciju cikls Latviešu valodā sarakstīto pavārgrāmatu vēsture
Auditorijas vajadzībām pielāgots 4 lekciju cikls, vienas lekcijas ilgums 45-60 minūtes. Var izvēlēties tikai vienu lekciju.
1/ Ievadlekcija Pavārgrāmatu funkcija un loma. Ieskats latviešu valodā sarakstītajās pavārgrāmatās 1795-2012
2/ Hermīnes Zālītes pavārgrāmatas un latviešu virtuve 20. gadsimta sākumā
3/ Starpkaru periods un nacionālās virtuves veidošana
4/ Veģetārais uzturs Latvijas pavārgrāmatās
Pēc pasūtījuma iespējams sagatavot lekciju par citu periodu pavārgrāmatu vēsturē.
Mērķis
Saistošā un izklaidējošā veidā iepazīstināt ar latviešu valodā sarakstīto pavārgrāmatu vēsturi. Prezentācija ar bagātīgu vizuālo materiālu – receptes un fotoattēli radīs priekšstatu par laikmeta gastronomijas esenci. Lekcija labi iederas kultūras piedāvājumu klāstā, to iespējams papildināt ar degustāciju.
Auditorija
Kultūras, vēstures un gastronomijas interesenti.
Pavāri, gastronomijas un viesmīlības profesionāļi