Projekti /

Industrija

Mūsdienās sabiedrības uzmanība aizvien vairāk tiek pievērsta ēdienam. Pārtikas ražotājiem un ēdinātājiem šis ir izaicinājumiem pilns laiks, kad jāspēj orientēties ne tikai pārtikas tehnoloģiskajos aspektos, bet arī tajos ēdiena kultūras un vēstures kontekstos, kas dod iespēju radīt inovatīvu un mūsdienīgu piedāvājumu. Manas zināšanas par kulinārijas vēsturi un aktualitātēm bijušas noderīgas arī mārketinga satura radīšanā.
Industrija badge

Michelin zvaigznes Latvijā

Britu žurnālists Will Mawhood centies noskaidrot, ko Latvijai nozīmē iekļūšana Michelin ceļvedī un kā klājas restorānu nozarei. Piedalījos raksta tapšanā un bija interesanti uzzināt, kā Latvijas restorānu ainava izskatās no malas.

Raksts pieejams šeit.

Lekcijas topošajiem pavāriem

Šoruden Rīgas Restorānu servisa skolā stāstīju topošajiem pavāriem par dažādiem gastronomijas vēstures tematiem. Sākām ar visai iedvesmojošu tematu – pavāra profesijas rašanos, veidošanos un sociālās lomas izmaiņām laika gaitā. Nonācām pie secinājuma, ka pavārs nav pasīvs laikmeta tendenču atspoguļotājs, bet gan aktīvs to veidotājs. Ar nepacietību gaidīšu, kā šodien strauji mainīgo gastronomijas ainavu ietekmēs jaunā paaudze.

(vairāk…)

Iespaidi pēc pārtikas izstādes Riga Food 2022

Izstādes ir par sasniegumiem – par inovācijām un par to, ar ko lepojamies. Šajā ziņā Riga Food 2022 uzrādīja interesantu tendenci: spriedzi starp neofīliju, mīlestību uz jauno, un pieturēšanos pie zināmā, tradicionālā.

(vairāk…)