Projekta prezentācija
Pirmo reizi plašāk stāstu par projektu Latvijas Universitātes kolēģiem un studentiem Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā.
Prezentācijas ieraksts pieejams šeit:
Šis citāts ir viens no visbiežāk minētajiem, runājot par ēdienu un literatūru. Ēdiena un ēšanas apraksti literatūrā nekad nav tikai par uzturu – tie stāsta par varoņiem, to sociālo vai etnisko piederību, arī noskaņojumu vai savstarpējām attiecībām. Ar ēdiena aprakstu palīdzību var raksturot noteiktu laikmetu vai vietu. Literāros tekstos ēdiens var kalpot par metaforu avotu, lai risinātu jautājumus par dzīvību un nāvi, miesu un garu, reliģiju vai seksualitāti. Pētījumā tiek aplūkoti dažādi teksti: autobiogrāfijas, romāni un dzeja, arī pavārgrāmatas, turklāt pētīti ne tikai latviešu, bet arī Baltijas vācu, ebreju un krievu literatūru un emigrācijas tekstus. Projekta ietvarā par literāru tekstu uzskatāmas arī pavārgrāmatas, fokusējoties nevis uz to utilitāro aspektu, bet gan radītajām nozīmēm un demonstrētajām vērtībām un spēju ar aprakstu un ilustrāciju palīdzību stāstīt par konkrētu laikmetu un sabiedrību.
Pirmo reizi plašāk stāstu par projektu Latvijas Universitātes kolēģiem un studentiem Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā.
Prezentācijas ieraksts pieejams šeit:
Projekta ietvaros tapušas vairākas sarunas ne tikai par ēdienu un literatūru, bet arī par daudz plašāku tematu loku.
Sarunas un intervijas pieejamas šeit:
Diskusija par ēdienu un kultūru Neēd šo ābolu, tas ir mākslas darbs
Intervijas raidījumā Zināmais nezināmajā
Raidieraksts Ēdiens literatūrā
Projekta dalībnieki seminārā Latvijas kulinārais mantojums literatūrā un pavārgrāmatās