[wpens_easy_newsletter firstname="yes" lastname="yes" button_text="Signup"]
X
Iesniedzot šo informāciju, Jūs piekrītat savā epastā saņemt jaunumus no šīs lapas. No šīs iespējas varēsiet atteikties jebkurā laikā.

Raidieraksts Ēdiens un literatūra

21/10/2021

Ēdiena apraksti literatūrā nav nejauši vai dekoratīvi, bet gan ietver konkrētu nozīmi – raksturo laikmetu vai varoni, piederību kādai grupai vai savstarpējas attiecības, ir kā metafora daudzveidīgai sajūtu gammai. Kādas gastronomiskas ainas visbiežāk sastopamas latviešu autoru darbos? Ko ēda paši rakstnieki un ko – viņu darbu pētnieki? Par to sarunājos ar prof. Ievu Kalniņu un prof. Ojāru Lāmu no Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas podkāsta Klausītava raidierakstu klausieties šeit: