Ogres Vēstures un mākslas muzejā divās lekcijās iepazīstināju ar Latvijas gastronomijas vēsturi caur pavārgrāmatām. Lekcijā “Latvijas virtuve 20. gs. sākumā” stāstīts par to, kā zinātnes un tehnoloģiskie sasniegumi izmainīja cilvēku dzīves tikpat ļoti kā politiskās drāmas. Modernās dzīves sastāvdaļas bija ūdensvada un elektrības ievilkšana virtuvē, koka ledusskapji, pasterizēšanas burkas un jogurta baktērijas. Šīs pārmaiņas dzīvē atspoguļojās 20. gs. sākuma pavārgrāmatās, kas adresētas gan pilsētu vidušķirai, gan lauciniecēm, gan rūpnīcu strādniecēm. Lekcijā “Nacionālās virtuves veidošanās Latvijā 20. gs. 30. gados” stāstīts par to, kā Latvijas nacionālajā virtuvē saskatāmas dažādu gastronomisko kultūru ietekmes: gan nedaudz pārveidoti vācbaltiešu muižu ēdieni, gan modernie veselīgie, tostarp, veģetārie ēdieni, bet nacionālās virtuves pamatu veido zemnieku uzturs. Priekšstatu par nacionālo virtuvi izplatīja ar pavārgrāmatu starpniecību, tajās izveidojās noteikts latvisko ēdienu standarts.