8. oktobrī Tiņģeres muižā lasīju lekciju “Rožu milti un viltīga bruņurupuča zupa. Ieskats 19.gs. muižas virtuvē un ēdamistabā”. Pāršķirstot 19.gs. latviešu valodā sarakstītās pavārgrāmatas, ieraugām neparastu virtuvi, kurā tiek gatavota gan Vēžu zupa ar pildītu līdaku, gan Eiropā izslavētā Bruņurupuča zupa, gan dažādi grezni un izsmalcināti ēdieni, kas pārsteigtu pat šodienas gardēdi. Par šiem ēdieniem Latvijas muižās rūpējas latviešu pavāri, kuriem adresētas šīs grāmatas. Pavāra darbs ir ne tikai grūts, bet arī prestižs – viņam ir pietiekami daudz laika un finansiālās iespējas, lai izmēģinātu dažādus gan no ārzemēm nākušus, gan paša izfantazētus ēdienus. Par pavāru darbu un muižnieku gastronomiskajām iespējām šajā lekcijā par kulinārijas vēsturi.