2022. gada sākumā man bija iespēja iesaistīties Liepājas 17.–19. gs. interjera muzeja “Hoijeres kundzes viesu nams” sagatavošanai atvēršanai. Muzejam ēkā darbosies “Hoijeres kundzes krogs”, kur varēs nobaudīt maltīti 17.–18. gs. noskaņās, kā arī malkot kafiju un tēju ar izsmalcinātām kūkām un smalkmaizītēm Stendera ģimenes konditorejā, kas veidota atbilstoši 19. gs. atmosfērai nama otrajā stāvā. Lai šai gastronomiskajai muzeja apmeklējuma daļai sagatavotos pēc iespējas vēsturiski precīzi, muzeja darbiniekiem nolasīju lekciju “17. un 18.gs. gastronomijas kultūra, kroga ēdienkarte un vide”. Vēlāk diskusijā vienojāmies, ka gastronomiskā piedāvājuma uzdevums gan nav būt pilnīgi autentiskam, aks paredzētu eksperimentālas gatavošanas metodes, bet gan – radīt asociācijas un sajūtas, kad apmeklētājam piedzīvot izjust laika distanci.