[wpens_easy_newsletter firstname="yes" lastname="yes" button_text="Signup"]
X
Iesniedzot šo informāciju, Jūs piekrītat savā epastā saņemt jaunumus no šīs lapas. No šīs iespējas varēsiet atteikties jebkurā laikā.

Fermentācija ir rotaļa ar laiku

15/12/2021

Fermentācija ir modē – ar to nodarbojas pavāri restorānos, zinātkāri mileniāļi un biohakeri. Jogurti ar dzīvajām baktērijām, kimči un kombuča pārstāv jaunās tendences pārtikas nozarē: funkcionālo pārtiku un globālo garšu. Taču fermentācija, tāpat kā citi konservēšanas veidi, ir tradicionāla prasme, pagātnes kulinārijas mantojums, kas saista pagātni ar nākotni – piemēram, kāda fermentācijas darbnīca Atēnās reklamēta kā biohakings omīšu stilā. Etiķetes rokrakstā uz burkām un pudelēm virtuves plauktos, pieliekamajos un pagrabos liecina, ka arī tad, ja pārtikas pieejamība vairs nav atkarīga no sezonalitātes un veiksmes zvejā vai medībās, mēs joprojām konservējam.

Rakstu par fermentāciju un konservēšanu lasiet portālā Satori